Политика за приватност за Домашни Ракотворби Шарена Приказна

На Шарена Приказна, на која се пристапува преку https://colorfulstory.art/, еден од најголемите приоритети е приватноста на нашите корисници. Овој документ за политика на приватност содржи видови информации кои се собираат и зачувуваат од сајтот Шарена Приказна и како ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или Ви се потребни повеќе информации во врска со нашата политика за приватност, не се воздржувајте да контактирате со нас.

Оваа политика за приватност се однесува само на нашата онлајн активност и е валидна само за посетителите на нашиот веб сајт, а се однесува на информациите кои се споделуваат или собираат од страна на Шарена Приказна. Пваа полиса не се однесува на информации собрани офлајн или преку други онлајн канали што не се овој веб сајт.

Согласност

Со тоа што го користите овој веб сајт, давате согласност со нашата политика за приватност и ги прифаќате условите.

Информации кои ги собираме

Личните информации кои ги нѝ ги давате, како и причините поради кои истите ги побаруваме, ќе ви бидат јасно образложени при самото побарување.

Доколку контактирате со нас директно, можеби ќе добиеме дополнителни информации за вас, како на пример вашето име, адреса за електронска пошта, телефонски број, содржината на пораката и/или прикачените датотеки кои можеби ќе нѝ ги испратите, како и било која друга информација која можеби ќе одлучите да нѝ ја дадете.

Доколку одлучите да регистрирате сметка или да направите нарачка, може да побараме ваши контакт информации, вклучително вашето име, име на фирма, адреса, адреса за електронска пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации

Информациите кои ги добиваме од вас на различни начини, може да ги користиме за:

  • Да го опслужуваме, одржуваме и функционираме со нашиот веб сајт
  • Да го подобриме, персонализираме и прошириме веб сајтот
  • Да разбериме и анализираме како го користите нашиот веб сајт
  • Да развиеме нови произвоти, услуги, можности и функционалности
  • Да комуницираме со вас, дали директно или преку наш пратнер, вклучувајќи грижа за корисници, со цел да ви доставиме новости или други информации што се однесуваат на нашиот веб сајт, како и маркетинг и промотивни понуди.
  • Да ви испраќаме електронска пошта
  • Да пронајдеме и спречиме измама

Датотеки за евиденција

Шарена Приказна следи стандардна процедура за користење на датотеки за евиденција. Овие датотеки ги евидентираат корисниците кога посетуваат веб сајтови. Сите хостинг компании го прават ова, како и дел кој врши анализа на услугите на хостингот. Информациите кои се собираат во датотеките за евиденција вклучуваат интернет протокол (IP) адреси, вид на интернет прелистувач, Интернет Сервис Провајдер (ISP), отпечаток за датум и време, страни кои реферирале до и од кои се напуштил сајтот, како и (понекогаш) бројот на кликови. Овие информации не се поврзани со никакви инфромации кои можат лично да ве идентификуваат. Целта на инфромациите е за трендови на аналитика, администрирање на сајтот, следење на движењето на корисникот низ сајтот и собирање на демографски податоци.

Колачиња и Веб-Светилници

Како и секој друг веб сајт, Шарена Приказна користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за да се зачуваат информации вклучувајќи ги корисничките претпочитувања, како и страните на веб сајтот на кои корисникот пристапил или ги посетил. Информациите се користат за да се оптимизира корисничкото искуство со оптимизација на содржините на веб страните базирано на видот на интернет прелистувачот на корисникот и/или други информации.

За повеќе информации за „колачиња“-та, ве молиме прочитајте “Што се колачиња?” од Согласонст за колачиња.

Партнери за рекламирање и политики за приватност

Разгледајте ја оваа листа за да ги пронајдете Политиките за приватност на секој од партнерите за рекламирање на Шарена Приказна.

Серверите за реклами на мрежите за рекламирање од трети страни, користат технологии како колачиња, JavaScript, или Веб-Светилници кои се користат од нивните соодветни реклами и линкови кои се појавуваат на Шарена Приказна, кои се испратени директно на прелистувачот на корисникот. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога ќе се случи ова. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализација на рекламните содржини кои што ги гледате на веб сајтовите кои ги посетувате.

Имајте во предвид дека Шарена Приказна нема пристап до, нито контрола над овие колачиња кои се користат од трети страни.

Политики за приватност на трети страни

Политиката за приватност на Шарена приказна не се однесува на други огласувачи или веб сајтови. Според ова, ве советуваме да ги разгледате соодветните политики за приватност на серверите од трети страни за подетални информации. Тоа може да ги вклучува нивните практики и инструкции во врска со начинот за да исклучите одредени опции.

Моѓете да изберете да ги исклучите колачињата преку конкретни опции на вашиот интернет прелистувач. За да дојдете до подетални инфромации за менаџирање на колачињата со специфичен веб прелистувач, можете да разгледате повеќе на веб сајтот на конкретниот веб прелистувач.

Права на приватност на CCPA (не ги продавајте моите лични податоци)

Според CCPA, освен другите права, клиентите од Калифорнија имаат право да:

Побараат бизнисот кој собира лични податоци од клиентот да побара да ги открие категориите и специфичните делови на лични податоци што ги има собрано за потрошувачите.

Побараат бизниосот да ги избрише личните податоци за нив, кои ги собрал бизнисот.

Побараат бизнисот кој продава лични податоци на клиентите, да не ги продава нивните лични податоци.

На барање, имаме рок од еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте со нас.

Права на заштита на податоците на GDPR

Би сакале да сме сигурни дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоци. Секој корисник има право на следното:

Право на пристап – Имате право да побарате копии од вашите лични податоци. За оваа услуга може да ви наплатиме мала сума за покривање на трошоците.

Право на исправка/корекција – Имате право да побарате да извршиме исправка/корекција на информации за кои сметате дека не се точни. Исто така имате право да побарате да дополниме информации за кои сметате дека се нецелосни.

Право на бришење – Имате право да побарате да ги избришеве вашите лични податоци, под одредени околности.

Право на ограничување на обработка – Имате право да побарате да го ограничиме обработувањето на вашите лични податоци, под одредени околности.

Право на приговор за обработка – имате право на приговор на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право на преносливост на податоци – Имате право да побарате да ги префрлиме податоците кои сме ги собрале, кон друга организација или директно вам, под одредени околности.

Ако направите барање, имаме рок од еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молимме контактирајте со нас.

Информации за деца

Друг дел од нашите приоритети е дополнителна заштита на децата додека го користат интернетот. Ги охрабруваме сите родители и старатели да следат, учевствуваат во тоа и/или да надгледуваат и ја водат и соведуваат нивната онлајн активност.

Шарена Приказна според своите сознанија не собира никакви податоци за лична идентификација од деца помали од 13 години. Ако се сомневате дека вашето дете испратило ваков вид на информации на нашиот веб сајт, силно ви препорачуваме веднаш да контактирате со нас и ние ќе направиме се што е во наша можност навремено да ги отстраниме таквите информации од нашите записи.